Zonnig Mariënwaerdt verwelkomt ruim 600 bos- en natuurbeheerders

2 oktober 2017

Ruim 600 beheerders van bos en natuur bezochten vrijdag 29 september de 9e Beheerdersdag op Landgoed Mariënwaerdt. Bezoekers hoorden over actuele ontwikkelingen in het beheer. In de zon, op een goed gevulde infomarkt, was het prettig netwerken.

De Beheerdersdag is dé jaarlijkse ontmoetingsdag rondom het beheer van bos, natuur en landschap. Dertig workshops, een informatiemarkt en een afsluitende borrel geven volop ruimte voor kennisuitwisseling en netwerken. De Beheerdersdag trekt ieder jaar meer bezoekers.

Wie de dag gemist heeft of meer wil weten, vindt op deze website een terugblik. In het Vakblad Natuur Bos Landschap van september vindt u meer achtergrondartikelen.

Kennisuitwisseling en ontspannen netwerken

Kamerlid Tjeerd de Groot (D66), die kennisdeling over natuurbeheer hoog in het vaandel heeft staan, opende de dag met een Virtuel Reality-spel boomsnoeien van Husqvarna. In ruim dertig workshops kwamen vervolgens tal van actuele thema’s aan bod. Leden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters, een nieuwe Beheerdersdag-partner, vertelden over de ontwikkelingen binnen de Natuurschoonwet en het werken voor landgoed-bv’s. Ook het voorkomen van een onbeheersbare natuurbrand, herstelmogelijkheden van verzuurde bosbodems en het werven, motiveren en begeleiden van vrijwilligers stond op het programma.

Tussendoor was het ontspannen netwerken op een volle infomarkt. De Jagersvereniging, eveneens nieuwe partner van de Beheerdersdag, serveerde de lekkerste (wild)hapjes. Voor gezond en veilig werken kon men wederom op het Gezondheidsplein terecht.

Zien we u weer?

Volgend jaar viert de Beheerderdag haar 10e jubileum. Zien we u weer? Noteert u alvast: vrijdag 28 september 2018.

Organisatie

De Beheerdersdag wordt georganiseerd door de Bosgroepen en de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE). LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, FPG, OBN, de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters, de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, BIJ12, RCE, Colland en BoerenNatuur.nl.