Nog eenmaal digitaal – staat 24 september in je agenda?

9 juli 2021

De laatste vrijdag van september is Beheerdersdag, en ook dit jaar gaan we door! Net als vorig jaar kijk je thuis vanuit je luie stoel of vanaf je werkplek. Een interessant programma wordt as we speak in de steigers gezet.

Vorig jaar trok de digitale Beheerdersdag ruim 330 bezoekers. We kijken terug op een geslaagde, interessante ochtend! Hoewel we dolgraag live terugkeren naar Mariënwaerdt, vinden we de onzekerheid rond de coronamaatregelen te groot. Daarom kiezen we nogmaals voor een digitale editie.

De opzet van het programma zal gelijk zijn aan die van vorig jaar: ongeveer van 10.00 tot 13.00 uur, met korte presentaties in verschillende rondes en natuurlijk de Beheerdersdag Quiz. De Beheerdersdag kijk je in 2021 gewoon via beheerdersdag.nl.

 

Op het programma

Dan volgt natuurlijk de vraag: waar gaan we het over hebben?

  • Houtbouw: de belangstelling voor houtbouw groeit. Wat is nodig om deze manier van bouwen een vlucht te geven? En hoe zorgen we als bosbeheerders voor voldoende geschikt hout? Eric de Munck (Centrum Hout) vertelt over deze duurzame bestemming voor Nederlands hout met veel toekomstperspectief.
  • Bossenstrategie: Bart Krol voelt Marianne van der Veen (Projectleider Uitvoering Bossenstrategie) en Sander Wijdeven (Staatsbosbeheer) aan de tand over de uitvoering van de Bossenstrategie in de praktijk.
  • Nieuwe zoogdieren: van goudjakhals tot wasbeerhond, allerlei nieuwe zoogdieren ‘verblijden’ Nederland met hun komst. Een lust of een last? Daarover vertelt Glenn Lelieveld (Zoogdiervereniging).

En verder onder meer bijdrages over de beschikbaarheid en kwaliteit van plantsoen (Andre Wijnstra, Boomkwekerij Kloosterhuis/Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen), de kansen in overgangsgebieden (Evelien Verbij, BoerenNatuur, en Fen van Rossum, Natuurmonumenten) en insectvriendelijk beheer in agrarisch gebied (Anthonie Stip, Vlinderstichting). Daarover later meer!

 

Aanmelden

Vanaf de tweede helft van augustus kun je je aanmelden voor deze online editie van de Beheerdersdag. Hou daarvoor ook onze website en Twitter in de gaten.

 

Tot dan!

De organisatie van de Beheerdersdag biedt je deze ochtend wederom gratis aan. We wensen je een fijne zomer en hopen je te zien op 24 september.