Geslaagde jubileumeditie ’10 jaar Beheerdersdag’

2 oktober 2018

We kijken met veel plezier terug op een gezellige en geslaagde 10e Beheerdersdag!
Het weer zat wederom mee voor de bijna 700 bezoekers, standhouders en sprekers die op vrijdag 28 september naar landgoed Mariënwaerdt in Beesd kwamen.

Kennis delen en netwerken

In bijna 40 workshops werden deelnemers bijgepraat over allerlei actuele onderwerpen; van bosverjonging en werken met vrijwilligers, tot exotenbestrijding, communicatie en speelnatuur.
Er was een speciaal blok met klimaatonderwerpen, met onder andere een workshop over bos-klimaatpilots en een energievisie voor landgoederen.

Excursies

Vooral de excursies waren enorm populair, zoals die over het herkennen van stroperij, het uitzetten van oogstpaden en de rondleiding over het prachtige landgoed zelf. Ook voor de excursie ‘Levend Erfgoed Loont’ werden de wagens goed vol geladen met geïnteresseerden.
Tussendoor was het ontspannen netwerken op een volle informatiemarkt. Muziekensemble Cuata zorgde voor zongerijpte noten tussen de kraampjes.

Totempaal voor het goede doel

Speciaal voor de Beheerdersdag maakte houtsnijkunstenaar Dave Harmsworth (Treeworks) een prachtige totempaal met verschillende dierenfiguren. Aan het einde van de dag werd dit kunstwerk, getiteld ‘Bosgroep’, door Hank Bartelink (LandschappenNL) geveild voor het goede doel. Van Vliet Kastanjehout mocht de paal mee naar huis nemen. De opbrengst van 1.600 euro ging naar Stichting Speeltuinbende. Zij gaan het bedrag besteden aan een natuurspeelproject waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen.

Enquête

Bezoekers hebben een enquêteformulier ontvangen, waar ze hun reactie kwijt kunnen over de Beheerdersdag; de organisatie, de locatie, de voorzieningen, de presentaties/workshops en meer. Alle input nemen we mee naar de volgende Beheerdersdag, op vrijdag 27 september 2019.

Presentaties en foto’s

Ook staan de beschikbare presentaties van de verschillende workshops online. U kunt een impressie van de dag zien via de foto’s die Bram de Jong voor ons maakte.

Namens de VBNE en de Bosgroepen willen we graag alle deelnemers en bezoekers bedanken!

Tot volgend jaar (vrijdag 27 september 2019)!

De Beheerdersdag werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, FPG, OBN, de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters, de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, de Koninklijke Nederlandse Bosbouwvereniging, Colland, Natuurnetwerk Gemeenten en het Rijksvastgoedbedrijf. 

Logo bosgroepen Logo VBNE